Suomen parhaat kalastusalueet

0 Comments

Suomessa on monia upeita kalastusalueita, jotka tarjoavat erinomaisia kalastusmahdollisuuksia. Tässä on muutamia suosittuja kalastusalueita Suomessa:

  1. Inarijärvi: Inarijärvi on Suomen suurin järvi ja erinomainen kalastuskohde. Järvestä löytyy runsaasti erilaisia kalalajeja, kuten taimenta, harjusta, siikaa ja haukea. Inarijärvelle pääsee parhaiten Ivalon lentoaseman kautta.
  2. Tornionjoki: Tornionjoki muodostaa osan Suomen ja Ruotsin välisestä rajasta ja on tunnettu lohen kalastuspaikkana. Se on yksi Euroopan parhaista lohenkalastuskohteista. Tornionjoelle pääsee esimerkiksi Tornion kaupungista.
  3. Kuusamon alue: Kuusamo ja sen ympäristö tarjoavat upeat puitteet kalastukseen. Alueella on lukuisia järviä ja jokia, kuten Oulangan kansallispuiston alueella virtaava Oulankajoki. Siellä voit kalastaa muun muassa taimenta ja harjusta.
  4. Saimaa: Saimaa on Suomen suurin järvi, ja siellä on erinomaiset kalastusmahdollisuudet. Saimaalla voit kalastaa muun muassa kuhaa, ahventa, haukea ja muikkua. Lappeenranta ja Savonlinna ovat hyviä tukikohtia Saimaan alueella.
  5. Pohjois-Pohjanmaan kalastusalueet: Pohjois-Pohjanmaalla on useita kalastusalueita, kuten Iijoen ja Oulujoen vesistöt. Näillä alueilla voi kalastaa muun muassa lohta, siikaa, taimenta ja harjusta.
  6. Merenrannat: Suomen pitkä merenrannikko tarjoaa myös hyviä kalastusmahdollisuuksia. Esimerkiksi Perämerellä ja Ahvenanmaan saaristossa voi kalastaa muun muassa turskaa, siikaa, lohta ja ahventa.

On tärkeää huomioida, että kalastusluvat ja -rajoitukset voivat vaihdella eri alueiden ja kalalajien osalta. On suositeltavaa tarkistaa ajankohtaiset tiedot paikallisilta viranomaisilta tai kalastusoppailta ennen kalastusmatkaa.